Private Equity

Ons team heeft zijn uitgebreide kennis, interesse en vooral het enthousiasme voor de private equity-branche in de loop der jaren ontwikkeld doordat het zelf voor private equity-bedrijven heeft gewerkt en zijn carrière nu als headhunter voortzet. Deze expertise komt vooral van pas en voegt waarde toe in de zoektocht naar en het selecteren van de meest geschikte kandidaten voor onze opdrachtgevers. Helemaal omdat deze alternatieve manier van investeren op het gebied van zowel het investeringsproces als de regelgeving bijzonder complexe materie is. Het doorgronden daarvan is essentieel om de geknipte professional voor de functie te kunnen vinden en benaderen. Aangezien je in het private equity-landschap te maken hebt met verschillende stakeholders, zoals M&A-adviseurs, familiebedrijven en zakelijke investeerders, kijken we in onze zoektocht verder dan alleen naar professionals die al bij een private equity-bedrijf werkzaam zijn.

investeringstraject

Gedurende het hele investeringstraject, vanaf de aanloop naar de deal tot aan de exit, is er behoefte aan verschillende professionals met specifieke vakkennis. Dit betekent dat de juiste professional op het juiste moment en op de juiste plaats moet worden ingezet.

Bijvoorbeeld: een onderdeel van de due diligence is het bepalen en selecteren van het ideale managementteam voor de (toekomstige) portefeuilleonderneming, aangezien dit de sleutel is tot een succesvolle exit. Het managementteam is een van de belangrijkste aanjagers van succes. Op basis van de bevindingen uit het onderzoek moet er wellicht een nieuw managementteam worden aangetrokken; bij voorkeur professionals met specifieke private equity-ervaring.

 

Netwerk

Finance Professionals

Investment Professionals

Legal, Regulatory & Compliance Professionals